Verschillende Soorten Alternatieve Geneeswijzen

Verschillende Soorten Alternatieve Geneeswijzen

Diegene die op zoek is naar een alternatieve therapie heeft veel keuze. Om een juiste keus te maken is er een overzicht gemaakt van de meeste alternatieve geneeswijzen.
Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende alternatieve therapieën. Hieronder is een ordening gemaakt van zes domeinen van alternatieve geneeswijzen.

Alternatieve medische

systemen zijn gebaseerd op complete systemen van theorie en praktijk. Over het algemeen zijn ze los of zijn ze eerder ontstaan dan de reguliere geneeswijzen. Voorbeelden van Alternatieve Medische Systemen die ontwikkelt zijn in de westerse cultuur zijn onder andere; antroposofische geneeskunde, bioregulatie systemen, en de homeopathie. Uit de niet westerse cultuur vallen de traditionele geneeskunde en ayurveda.

Geest-lichaam interventies

hieronder vallen een groot aantal therapieën waarbij men de psyché/geest als ingang gebruikt om fysieke klachten te verbeteren of in zijn geheel te herstellen. Hieronder vallen de alternatieve psychotherapieën maar ook de gebedsgenezing, creatieve therapie, meditatie etc.

Biologische Therapieën.

In deze therapieën wordt er gebruik gemaakt van middelen die gevonden worden in de natuur. Enkele voorbeelden hiervan zijn: voedingstherapieën, kruidengeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde etc.

Manipulatieve en lichaamsgerichte therapieën. Hieronder vallen manuele therapie, chiropractie, massage, houdings – en bewegingstherapieen.

Energetische therapieën

. hieronder vallen: reiki, paranormale geneeswijzen, therapeutic touch, energetische therapie, chacratherapie etc.

Bio-elektrische therapieen

. Hieronder vallen: bio-resonantie therapie, moratherapie, elektro-acupunctuur en nog vele therapieën meer.

Kijk hier voor een volledig overzicht van Alternatieve Therapieën en Therapeuten www.alternatieve-therapieen.nl

Leave a reply