Verschillende soorten zorg

Wanneer u zorgbehoevende bent in welke vorm dan ook, dan zijn er veel organisaties in de zorg die u kunnen helpen. Er soorten zorg die deze bedrijven aanbieden zijn: ouderenzorg, 24-uurs zorg, palliatieve terminale zorg, huishoudelijke zorg, thuiszorg bij dementie en tijdelijke thuiszorg en overbrugging aan. Meer informatie en uitleg over de zorgverlenende diensten leest u in dit artikel.

Ouderenzorg

Mensen die in aanmerking komen voor ouderenzorg zijn op leeftijd en moeten helaas inleveren op de geestelijke of lichamelijke conditie. Zorgverleners helpen u met douchen, aankleden, eten en naar bed gaan.

24-uurs zorg

Wanneer u 24-uurs zorg nodig heeft kunt u bij Zorgservice Brabant terecht. De medewerkers  helpen u de hele dag met het verrichten van dagelijkse verrichtingen zoals: wassen, eten, aankleden en naar het toilet en bed gaan. De vorm deze zorg geeft rust en continuïteit voor de verzorghoevende.

Palliatieve terminale zorg

Wanneer u uitbehandeld bent en u palliatieve terminale zorg nodig heeft. Dit kan voor een paar uur per dag, maar ook zijn er organisaties die 24-uur service verlenen. Meestal zijn er speciale medewerkers die ervaren hebben met uitbehandelde patiënten. Zij hebben de zorg in hart en vingers en dat is wat u als palliatieve terminaal patiënt nodig heeft.

Huishoudelijke zorg

Wanneer je geestelijke of lichamelijke conditie achteruit gaat zijn vaak de huishoudelijke taken de eerste dingen waar u tegenaan loopt. De huishoudelijke zorgverleners van verschillende organisaties helpen u graag met: de was, strijken, koken en nog veel meer huishoudelijke taken.

Thuiszorg bij dementie

Dementie komt vaak voor bij ouderen, maar dat hoeft niet altijd. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat er in Nederland 12.000 mensen lijden aan dementie die jonger zijn dan 65 jaar. Ook bleek dat er elk uur 5 Nederlanders dementie krijgen. Dementie is dus een groot probleem in Nederland en er is weinig aan te doen. Om deze mensen de hulp te bieden die nodig hebben, helpen de thuiszorgteams deze mensen graag.

Tijdelijke thuiszorg en overbrugging

Soms ontstaan er plotseling situaties waardoor directe ondersteuning gewenst is. Er is weinig nodig om de stabiele situatie van u uit evenwicht te brengen. Zorgservice Brabant snapt dat er in deze situaties gelijk actie ondernomen moet worden en daarom staan zij voor voor mensen met lichamelijke of geestelijke problemen klaar om te helpen.

Tags:  

Leave a reply