Het verband tussen de bloeddrukmeter of bloedsuikermeter en langer leven

Mensen die ouder worden hebben meer kans om te overlijden allerlei verschillende ziektes. Onze gezondheidszorg is de laatste jaren zoveel toegenomen dat veel van de ziektes van te voren kunnen worden opgemerkt. Hierdoor kunnen oude mensen, maar ook sommige jonge mensen langer leven. Door de vooruitgang kunnen mensen steeds meer zelf thuis doen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een bloedruk meter thuis je bloed te meten of met een bloedsuiker meter thuis je bloedsuiker te meten. De bloeddruk meter is belangrijk omdat je bloeddruk vlak voordat je iets krijgt zoals een hartinfarct vaak veranderd. Als dit op tijd wordt gesignaleerd kan je daar soms nog wat aan doen en kan je weer beter worden. Een bloedsuikermeter is belangrijk voor mensen met diabetes. Met een bloedsuikermeter kun je dan meten hoe hoog je bloedsuiker is en weet je of je insuline nodig hebt of niet.

Deze twee middelen hebben heel erg geholpen in het beter krijgen van de medische zorg. Ook al zullen niet veel mensen een bloedsuikermeter kopen, het is toch iets wat voor veel mensen nuttig is. Het zelfde geldt voor de bloeddruk meter, niet iedereen zal een bloeddruk meter mee naar zijn werk brengen of in de rugtas naar school. Dit is niet nodig. Maar mensen met een verhoogd risico op bepaalde ziektes, die je kunt herkennen aan een veranderende bloeddruk, hebben wel veel aan een bloeddruk meter.

Zo hebben de bloeddruk meter en de bloedsuikermeter meegeholpen om de medische zorg beter te maken en zijn de mensen in Nederland gemiddeld ouder geworden. Ook al helpen de bloedsuikermeter en de bloeddruk meter niet in alle gevallen, ze hebben toch hun nut bewezen. Er zijn heel veel ouderen die hierdoor op tijd in het ziekenhuis zijn gekomen en jongeren die hierdoor op tijd konden worden geholpen. Deze twee medische hulpmiddelen zijn ook echte blijvertjes.

 

Leave a reply