Fysiotherapie Zaandam

Fysiotherapie Zaandam

Pijnloos en gezond blijven wegen dat is het streven van fysiotherapie Zaandam. Sportblessures, klachten met bewegen of een verkeerde beweging kan allemaal een reden zijn om een bezoekje te brengen aan de fysiotherapeut. Soms is er ook een chronische aandoening of revalidatie een oorzaak om naar de fysiotherapeut Zaandam te gaan. Klanten komen vaak naar de fysiotherapeut met pijnklachten tijdens het bewegen. Een fysiotherapeut weet alles over het bewegen van de mens. Zo wordt er gekeken hoe er bewogen wordt en hoe dit misschien verbeterd kan worden. Zo kunnen klachten verlicht worden of eventueel verholpen.

Het doel van fysiotherapie Zaandam.

Het doel van fysiotherapie Zaandam is om je zo snel mogelijk weer normaal en pijnvrij te laten bewegen. Het lichaam dient hierbij optimaal te functioneren in de omgeving waar je woont of werkt. Het is belangrijk om je problemen aan te geven bij de therapeut zodat hun een oorzaak kunnen vinden en eventueel kunnen behandelen. Soms komt een patiënt al binnen met een chronische aandoening. In andere gevallen dient de fysiotherapeut Zaandam zelf op onderzoek uit te gaan om vast te stellen waar de patiënt last van heeft.

Houding en beweging.

Fysiotherapeut Zaandam zal vooral letten op je houding en beweging tijdens het werk of dagelijkse bezigheden. Vaak nemen we van naturen een verkeerde zithouding of loophouding aan. Door een verkeerde houding aan te nemen kunnen we last krijgen van pijn klachten. Fysiotherapie Zaandam richt zich dan ook met oefeningen op je houding en beweging om zo het lichaam zelf te laten herstellen. In totaal gaan jaarlijks 115 miljoen mensen naar de fysiotherapeut om zich te laten behandelen voor hun houding en manier van bewegen. Pijnklachten kunnen zo zonder toevoeging van medicijnen of andere middelen verdwijnen. Puur door het uitvoeren van bewegingsoefeningen kan je lichaam zelf herstellen.

Zonder doorverwijzing van de arts naar fysiotherapie Zaandam.

Vroeger was er een doorverwijzing van een arts nodig om fysiotherapie vergoed te krijgen. Sinds 2014 is het niet meer nodig om een verwijsbrief mee te nemen naar de fysiotherapeut Zaandam. Als je pijnklachten hebt met bewegen dan kan je zelf een bezoek brengen aan de therapeut. Dit wordt gewoon vergoed vanuit je zorgverzekering mits je voldoende verzekert bent. Binnen het basispakket zitten vaak al een aantal behandelingen inbegrepen. Als je aanvullend verzekert bent dan ben je vaak nog extra verzekerd voor fysiotherapie. Zo kost een bezoekje aan de fysiotherapeut Zaandam in de meeste situaties helemaal niets en je hoeft er niet eerst voor langs de huisarts.

Leave a reply