Gezondheid en Verzekering

Zorgverzekering: een investering in je gezondheid

Je moet er niet aan denken dat je gezondheid te wensen overlaat! Doktersbezoeken kunnen al snel aardig in de papieren lopen. Gelukkig hebben we in Nederland voor dit soort gevallen een zorgverzekering die een groot gedeelte van de kosten betaalt.

Niet teveel betalen, maar ook niet te weinig.

Een zorgverzekering is een investering in je gezondheid. Veel mensen zouden geen gebruik kunnen maken van medische voorzieningen als ze geen zorgverzekering hadden. Gelukkig zal het in Nederland niet snel zo’n vaart lopen. Door de verplichte basisverzekering zijn veel kosten, zoals bezoek aan de huisarts en medische zorg voor kinderen onder de 18 jaar, gedekt. Met een pakket van aanvullende verzekeringen voorkom je ook hoge rekeningen bij specialisten zoals de tandarts en de fysiotherapeut.

Een blik in de toekomst werpen

Aan het eind van het jaar is het tijd om de zorgverzekering weer onder de loep te nemen. Je kunt er niet klakkeloos vanuit gaan dat de zorgverzekering van het afgelopen jaar hetzelfde moet zijn als die van dit jaar. Mogelijk zijn er zaken gewijzigd in je situatie op het gebied van gezondheid of levensstijl. Het is daarom altijd goed om te bekijken welke zorg je wél en niet nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld al weet dat je het komende jaar niet naar het buitenland gaat, dan is het niet nodig om je extra te laten verzekeren voor buitenlandse reizen. Ga je daarentegen juist een wereldreis maken, dan kun je deze verzekering beter niet laten vallen.

Een andere zaak waar je van tevoren over na kunt denken is een mogelijke kinderwens. Kraamzorg en ook een poliklinische bevalling in het ziekenhuis wordt niet compleet vergoed vanuit de basisverzekering, dus wanneer je een kinderwens hebt kun je hier beter van tevoren rekening mee houden.

Niet alles is te plannen
Uiteraard is op het gebied van je gezondheid niet alles te plannen. Je weet niet van tevoren wat je lichaam voor jou in petto heeft. Wie weet zie je normaal gesproken nooit een dokter en verandert dat opeens compleet. Mijn tip is dus om te investeren in je gezondheid en liever iets teveel te betalen voor de zorgverzekering dan te weinig.

Leave a reply