Stapsgewijs gezonder worden

Na de jaarwisseling of aan het einde van seizoen hebben velen een goed voornemen om gezonder te gaan leven. Velen doen dit zelfs gedachteloos en gooien hun gehele levensstijl compleet om. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je stapsgewijs gezonder kunt worden. 

Ga sporten met een plan

Sporten kan een belangrijke rol spelen om een gezonder levensstijl aan te nemen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je van nooit sporten naar opeens 5x per week crossfit gaat doen. Dit is je lichaam dan namelijk helemaal niet gewend. Dit moet rustig worden opgebouwd. Om dit op een juiste manier te kunnen doen is de hulp van een personal trainer van Physiq Fitness altijd welkom. Zo kun je samen stap voor stap doelen stellen. De personal trainer zal je altijd motiveren om je doelen te behalen en je begeleiden waar nodig. Het maakt het hierdoor gemakkelijker dan wanneer je een programma voorgeschoteld krijgt wat je zelf moet gaan volgen. 

Let op je voeding 

Net zoals bij sporten kun je ook je eetpatroon niet van de een op de andere dag zomaar gaan omgooien. Dit moet ook van stap voor stap worden veranderd. Wanneer je een grote verandering aanbrengt in je eetpatroon is de kans van slagen hiervan ook vele malen kleiner. Het kans op verval naar je oude eetpatroon is dan namelijk veel te aantrekkelijk. Daarom moet dit ook stapsgewijs worden gedaan? Weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan het geen kwaad om wat advies van een voedingsdeskundige in te schakelen. 

Doe het samen!

Veranderingen in je eetpatroon en frequentie van sporten is niet gemakkelijk om dit helemaal alleen te doen. Probeer het daarom ook zoveel mogelijk samen te doen. Zorg ervoor dat je thuis niet de enige bent die zijn eetpatroon aan het veranderen is, maar doe dit juist samen. Niets is zo vervelend als je thuis naast iemand zit die zojuist een vette hap heeft besteld terwijl jij een gezonde maaltijd nuttig. Hetzelfde geldt hiervoor het sporten. Kies er bijvoorbeeld voor om een sport in teamverband te gaan volgen! Hierdoor ben je met eerdere mensen aan het sporten waardoor het direct ook een stuk leuker wordt. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over het veranderen van je levensstijl op het gebied van sport of voeding? Neem dan een kijkje in een blog omtrent gezondheid. 

Leave a reply