Vitamine D aanmaken in de winter

Het lichaam moet beschouwd worden als tempel. Voor je lichaam is energie en de ‘feel good’ factor essentieel voor een gezonde levensstijl. Deze energie is grotendeels afkomstig van vitamine D. De belangrijkste bron van deze vitamine is de zon. In de zomer voelen we ons daarom altijd beter, gecombineerd met factoren zoals het weer. In de winter kan het deprimerend zijn wanneer we te weinig vitamine D hebben. Wij geven je hieronder twee handige tips om te zorgen voor meer vitamine D aanmaak!

Vitamine D onder de zonnebank

Zonnen is in de winter geen optie, al kun je er natuurlijk voor kiezen om op vakantie te gaan. Voor degene die in Nederland blijven is de beste optie de zonnebank. Deze kun je zelf kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een zonnestudio te gaan zoals zonnestudio Den Bosch. Omdat de huid langzaamaan moet wennen aan de zonnebank, dienen nieuwe klanten dit voorzichtig op te bouwen. Het begint met korte sessies en eindigt in langere sessies. De meeste klanten van zonnestudio’s zijn dankbaar voor deze effectieve aanpak en komen continu terug om te genieten van een ontspannen zonsessie.

Vitamine D aanmaken door naar buiten te gaan

Zelfs als het zonnetje niet schijnt in de winter, kun je toch nog vitamine D aanmaken door naar buiten te gaan. Er is namelijk wel UV-straling in de lucht, ook al is de hoeveelheid een stuk minder dan in de zomer. Als je ‘s winters zo nu en dan een rondje gaat wandelen of een buitenactiviteit onderneemt, maak je in ieder geval wat extra vitamine D aan!

Tags:  

Leave a reply