Op gezondheid bespaar je natuurlijk niet… Of toch wel?

Op gezondheid bespaar je natuurlijk niet… Of toch wel?

Een goede gezondheid is een hele hoop waard. Toch hoeft gezond leven niet veel te kosten. Sterker nog; door gezond en verantwoord te leven kan je een hoop kosten besparen. Het hebben van weinig geld is dus geen reden om ongezond te leven.

Eet gezond

“An apple a day keeps the doctor away”. In deze oude wijsheid zit nog steeds een kern van waarheid. Door gezond te eten en door gezond te leven houd je je lichaam in vorm en hoef je minder vaak naar de dokter. Heb je last van een lage weerstand of merk je dat je een tekort hebt aan bijvoorbeeld ijzer of calcium; ga dan na uit welke voeding je deze voedingsstoffen kunt halen en eet wat vaker deze voedingswaren. Slik ook vitaminepreparaten om je lichaam gezond te houden.

Online kun je goede vitaminepillen en diverse superfoods bestellen voor weinig geld. Snacken is natuurlijk heel ongezond, maar af en toe snak je gewoon naar iets makkelijks om op te knabbelen. Een handje vol nootjes of een bakje groente in hapklare porties zijn veel gezonder en minstens net zo lekker. Bovendien is een komkommer of een wortel veel goedkoper dan die dure chocoladereep.

Gratis sporten

Voldoende beweging is goed voor je weerstand en voor de vitaliteit van je lichaam. Een duur sportschoolabonnement is overbodig. Door dagelijks minimaal een half uur actief te bewegen kom je al een heel eind. Maak een fikse wandeling of ga lekker een rondje fietsen. De frisse buitenlucht geeft je een oppepper en de zon voorziet je van de nodige vitamine D. Is het weer niet uitnodigend om te sporten? Voorzie je huis dan van een grondige poetsbeurt om toch in beweging te blijven. Je kunt online ook goede fitnessapparatuur bestellen, zodat je altijd beschikking hebt tot je eigen sportschool en zo zit je niet vast aan een prijzig lidmaatschap.

Stoppen met slechte gewoontes

Een pakje sigaretten wordt ieder jaar duurder en roken verlaagt je weerstand. Eigenlijk is roken gewoon heel slecht voor je; voor je gezondheid en je portemonnee. Door te stoppen met roken kun je maandelijks tientallen euro’s besparen en je zult merken dat je er een stuk fitter van wordt. Alcohol en frisdrank zijn ook heel slecht voor je en deze dranken zijn ook nog eens hartstikke duur. Water daarentegen is gratis en kun je altijd uit de kraan halen. Water drinken is goed om je lichaam te zuiveren. Drink minstens twee liter per dag om je vochtbalans op peil te houden.

Leave a reply