Hoe wordt fysiotherapie vergoed in 2017?

Elk jaar veranderen de zorgverzekeringen weer. In de basisverzekering worden jaarlijks aanpassingen doorgevoerd, net als bij de aanvullende verzekeringen. Veel mensen staan elk jaar weer voor de keuze om zich wel of niet aanvullend te laten verzekeren voor fysiotherapie. Dat is in de meeste gevallen een lastig dilemma, omdat het vaak moeilijk is om een schatting te maken van de zorg die je verwacht het komende jaar. In dit artikel gaan we in op wat de zorgverzekering in 2017 vergoedt wat betreft fysiotherapie en waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een aanvullende verzekering. Voor een goede fysiotherapeut, probeer eens Fysio-haarlem.com.

Wat verandert er in 2017?

Vanuit het basispakket worden behandelingen voor mensen met etalagebenen (fase 2) het komende jaar vergoed. Deze mensen hebben gemiddeld 37 fysiotherapiebehandelingen per jaar nodig en tot nu toe werd dit alleen vergoed als men een aanvullende verzekering had. Veel mensen zijn niet aanvullend verzekerd en zij gingen dan vaak samen met de arts zoeken naar duurdere ziekenhuisbehandelingen, die wel vanuit de basisverzekering gedekt werden. De minister wil met deze nieuwe regeling voorkomen dat mensen zich onnodig en vaak minder effectief laten behandelen door duurdere specialisten.

Wel of geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie?

Of het verstandig is om je wel of niet aanvullend te laten verzekeren voor fysiotherapie is natuurlijk verschillend per persoon. Om het wat gemakkelijker te maken hebben we een aantal factoren op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden:

  • Maak een schatting van het aantal fysiotherapiebehandelingen het komende jaar. Dit kun je doen als je bijvoorbeeld last hebt van een chronische aandoening of regelmatige blessures.
  • Bereken wat de verzekeraar vergoedt.
  • Bereken wat de premieprijs is van de aanvullende verzekering.
  • Bekijk wat de fysiotherapeut kost per keer (houdt rekening met een prijs tussen de €30 en €40).

Bij de meeste zorgverzekeraars zul je zien dat ze, vaak in een veelvoud van 9, een maximaal aantal behandelingen per jaar vergoeden. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om niet het aantal behandelingen te vergoeden, maar een maximumbedrag per jaar te vergoeden. Kijk hier goed naar, om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tags:  

Leave a reply