Hoe ga jij gezond 2016 uit?

De meeste mensen maken goede voornemens waarmee ze beginnen op 1 januari van het nieuwe jaar. In veel gevallen werken deze voornemens echter niet. Daarom is het misschien een idee om dit eens anders te doen en nu alvast te werken aan onze goede voornemens. Hoe ga jij gezond 2016 uit?

Stoppen met roken

Zoals we allemaal wel weten is roken ontzettend slecht voor onze gezondheid. Je kunt er verschillende aandoeningen van krijgen, je conditie is minder goed en je ziet er slechter uit. Daarnaast kan roken ook dodelijk zijn. Ben je zelf een roker? Stop dan voordat we 2016 uit gaan!

Vind je het lastig om te stoppen met roken? Je kunt ook gebruikmaken van diverse hulpmiddelen, zoals nicotinepleisters en nicotinekauwgom. Veel zorgverzekeringen vergoeden tegenwoordig ook hulp bij het stoppen met roken en het is zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken.

Gezonder eten

Onze voeding heeft ook een grote invloed op onze gezondheid. Wil je afvallen of wil je gewoon gezonder gaan eten? Neem dan je huidige voedingspatroon onder de loep en kijk wat je kunt veranderen. Zo is het verstandig om minder suiker te gaan eten en minder vet te eten. Hierbij kan je verschillende gezonde recepten gebruiken om mee af te vallen. Je kunt ook een professional inschakelen om je te helpen met gezonder eten.

Wil je liever niet steeds zelf bedenken wat je moet eten en welke boodschappen je hiervoor moet halen? Dan kun je ook foodboxen bestellen met gezonde en gevarieerde voeding en recepten.

Meer bewegen

Een ander goed voornemen van veel Nederlanders is meer bewegen. Maar waarom zou je hier niet ook nu al mee beginnen? Sluit je aan bij een sportvereniging of schrijf je in bij de sportschool. Je kunt ook dagelijks een rondje wandelen of fietsen. Kijk ook of vrienden met je mee willen doen, zodat je elkaar kunt motiveren!

Tags:  ,

Leave a reply