Ga je naar een osteopaat of een fysiotherapeut

Doorlopen met een klacht waar je veel last van hebt is erg vervelend. Als je door pijn wordt belemmerd in het uitvoeren van je dagelijkste werkzaamheden, dan moet je zo snel mogelijk een afspraak maken bij een specialist. Meestal gaat het na een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut wel weer beter en is het probleem daarmee opgelost. Sommige mensen blijven echter in herhaling vallen met dezelfde klacht en komen hier maar niet van af. Het is dan misschien raadzaam om eens een bezoek te brengen aan een osteopaat. Fysiotherapeuten en osteopaten zitten overal. De afstand kan dus nooit een excuus zijn om er niet één te bezoeken. Een simpele zoekopdracht als fysiotherapie Enschede of osteopaat Enschede laat je al snel tien verschillende praktijken zien.

Wat is eigenlijk het verschil

Het verschil tussen een osteopaat en een fysiotherapeut in best makkelijk te beschrijven. Een fysiotherapeut behandeld meer gericht op de klacht en kijkt vaak alleen naar de spieren en gewrichten op de plek van de pijn. Heb je last van je schouders dan kijkt hij ook naar de schouder. Een osteopaat trekt het breder en bekijkt je hele lichaam. Wanneer moet je nou waar naartoe? Veel klachten zijn goed op te lossen met fysiotherapie, het is pas raadzaam om een osteopaat te bezoeken als je telkens in herhaling valt met dezelfde klacht of wanneer een bepaalde pijn maar niet wegtrekt.

Het kan namelijk zo zijn dat je pijnuitstraling hebt vanuit een ander deel van je lichaam. Dit klinkt heel gek, maar is wel vaak het geval. Een scheve wervel in je rug kan ervoor zorgen dat je flinke pijn hebt aan je nek. Een fysiotherapeut zal snel de nek behandelen terwijl een osteopaat eerst kijkt waar de pijn mogelijk vandaan komt. Ook in de fysiotherapie zien we dit steeds meer terugkomen. Praktijken werken namelijk steeds meer met manuele fysiotherapie. Hier kijken ze ook eerst naar mogelijke uitstralingen voordat ze aan het behandelen gaan.

Leave a reply