Een gezond leven begint bij het controleren van je voedsel

Een gezond leven begint bij het controleren van je voedsel

Mensen die willen afvallen of besluiten gezond te gaan leven dienen allereerst grip te krijgen op hun levensstijl en eetgewoontes. Door deze te observeren kunnen zij een duidelijk beeld krijgen van de verbeterpunten. Vaak zijn er bij de basis ingrediënten al een hoop verbeteringen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van het eten. Door verschillende kleuren snijplanken aan te schaffen creëer je een overzicht van de ingrediënten die je gebruikt voor een maaltijd.

Hoe eet je gezonder door eten te scheiden?

Snijplanken met diverse kleuren geven structuur en overzicht aan de maaltijd. Zo zie je precies welke ingrediënten gebruikt worden en in welke hoeveelheid. Uit onderzoek is gebleken dat mensen daardoor minder snel teveel voedsel gebruiken. Deze strategie wordt dan ook toegepast door een grote groep afvallers en ondersteund door experts. Door dit te combineren met dagverse en biologische producten eet je nog eens veel gezonder.

Waar kan ik het best gezonde groenten en fruit kopen?

Er gaan vaak geruchten dat een biologische supermarkt gezonder is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn, die ook biologische producten aanbieden aan hun klanten. Verrassend is de aanwezigheid van Lidl in deze markt, zij staan namelijk bekend om bodemprijzen. Echter doet de supermarktketen het belachelijk goed wanneer het aankomt op groenten en fruit, ze hebben zelfs diverse malen prijzen gewonnen voor de geleverde kwaliteit.

Fruit eten als snack

Naast het eten van een gezonde maaltijd is het natuurlijk ook van belang om gezond te snacken. Wanneer je bijvoorbeeld de hele dag op kantoor zit dien je af en toe ook iets lekkers te eten. Een goede optie is dan het eten van fruit: neem een lekkere appel of banaan mee naar je werk.

Tags:  

Leave a reply