8 gezonde redenen om te skaten

Wil je op een gezonde manier weer fit worden of zelfs een paar kilo afvallen? Dan kun je uiteraard naar de sportschool gaan maar heb je ook al eens gedacht om te gaan skaten? De ultieme manier om buiten op een gezonde manier fit te worden en te blijven. Maar verder is skaten natuurlijk gewoon enorm leuk om te doen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

  1. Calorieën verbranden

Skaten voelt niet echt als sporten maar toch verbrand je behoorlijk wat calorieën.

Het is een cardiovasculaire training. Dat betekent dat je hart harder moet werken. Hierdoor zal je na regelmatig skaten al snel resultaat zien.

Een uur inline skaten staat al voor een verbranding van 600 calorieën per uur.

  1. Strakker door het Skaten

Je zal merken dat je niet alleen afvalt door het skaten maar ook dat je strakker gaat worden.

Skaten zorgt ervoor dat bepaalde spieren zoals buikspieren, bilspieren en beenspieren goed getraind worden.

  1. Een betere balans met Skaten

Er zijn veel mensen die van nature een goed evenwichtsgevoel hebben maar voor veel mensen is dit minder logisch. Bij skaten draait het om evenwicht en balans. Na veelvuldig skaten zal je merken dat je balans houden steeds natuurlijker wordt. Dit zorgt ook voor een mooie, rechte houding.

  1. Minder last van blessures

Door de vloeiende beweging die je maakt is skaten is een van de beste trainingen.  Je hebt minder kans op spier- en gewrichtsblessures en het is ook minder belastend voor je gewrichten. Naast kracht in je spieren zal je bovendien merken dat je spieren het langer volhouden. Je bent na verloop van tijd in staat langer en sneller te skaten zonder dat je hoeft te stoppen.

  1. Skaten is echte ontspanning

Een uurtje skaten levert naast de lichamelijke voordelen ook enorme geestelijke voordelen op. Je kunt in de buitenlucht je hoofd vrij maken van stress en zorgen. Geniet van de omgeving en je zult merken dat je herboren thuiskomt. Skaten maakt dus je hoofd leeg, zorgt dat stress verdwijnt en je wordt er bovendien echt blij van.

Tip! Bespaar door je skates in de winter te kopen

De herfst en de winter zijn niet de typische jaargetijden waarin mensen aan skaten denken.

Terwijl je op mooie en heldere dagen je prima kunt skaten met de juiste kleding aan.

Bij de onlineskateshop.nl zijn er veel modellen skates in de aanbieding.

Sla je slag en zorg dat jij ook in het voorjaar gezond en fit op de skates staat.

Tags:  

Leave a reply