Maak gebruik van gehoorbescherming

Het is simpelweg een feit dat het gehoor tegenwoordig veel zwaarder belast wordt dan vroeger het geval was. De muziek staat harder tijdens festivals en voertuigen maken bovendien beduidend meer geluid, om over de gebruikte apparaten nog maar te zwijgen. Een beetje lawaai is niet erg. Als je gehoor echter voortdurend in aanraking komt met harde geluiden, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor je gehoor. Voor je het weet ontstaat er onherstelbare schade aan je gehoor en dan ben je veel verder van huis. Gelukkig is er voldoende gehoorbescherming beschikbaar die erger kan voorkomen.

De hedendaagse gehoorbescherming is buitengewoon geavanceerd

De bescherming voor het gehoor waarvan je tegenwoordig gebruik kunt maken is zeer geavanceerd. Zo kies je voor bescherming met een bepaalde filter. Het harde omgevingsgeluid hoor je dan niet, je kunt echter nog wel horen wat bijvoorbeeld een collega tegen je zegt. Zo kun je met de juiste bescherming dat horen wat je moet horen en kan de rest redelijk afgesloten worden.

Oordoppen moeten perfect zitten; audicien maakt afdruk van je gehoorgang

Als je kiest voor professionele gehoorbescherming, dan is het uitermate belangrijk dat de gekozen oordoppen perfect zitten. Te groot of te klein en de oordoppen doen niet wat ze moeten doen. Dan schiet het dragen van de bescherming voor het gehoor het doel voorbij. Net als het aanmeten van schoenen is ook het kiezen voor gehoorbescherming in de vorm van oordoppen onvervalst maatwerk. Bij een professionele audicien zal altijd eerst een afdruk van de gehoorgang gemaakt worden. Dit met de wetenschap dat ieder mens anders is en een andere gehoorgang heeft. Ook wordt eerst gekeken of je oren al dan niet uitgespoten moeten worden. Mocht dit zo zijn, wees dan gerust; dit kan pijnloos uitgevoerd worden. De gemaakte afdruk van de gehoorgang gaat vervolgens naar het laboratorium, daar worden de oordoppen vervolgens gemaakt. Dit kan tot zo’n twee weken van je geduld vergen. Daarna heb je echter wel de best denkbare bescherming die jij je maar wensen kunt.

Ook voor bedrijven die moeten voldoen aan de regels van de ARBO

Steeds meer mensen onderkennen het belang van gehoorbescherming en brengen een bezoek aan de professional om zo hun oren zo goed mogelijk te beschermen. Dit zijn mensen die om uiteenlopende redenen voor bescherming kiezen. Motorsporters bijvoorbeeld, zijn vaste gast bij de audicien. Zij willen graag beschermd worden tegen windruis. Ook bedrijven die moeten voldoen aan de ARBO wetgeving laten hun mensen naar de audicien gaan. Ook mensen die nou wel eens een keer zonder piep in de oren willen genieten van een stapavond, kiezen vaker voor gehoorbescherming. Binnen de zwemsport weet men eveneens hoe belangrijk het is om de oren en dus het gehoor op de best mogelijke wijze te beschermen. Mensen kiezen tijdens hun slaap voor gehoorbescherming, zoals ook mensen die actief zijn in de schietsport dit doen.

Mits je kiest voor de beste en professionele gehoorbescherming

Het mag dan wel steeds lawaaiiger worden, de gehoorbescherming wordt gelukkig ook steeds beter. Mits je maar kiest voor de beste, professionele bescherming die er is.

Voor meer over gehoorbescherming en otoplastieken kijk je op Audinc.nl.

Leave a reply