Hulp bij het aanschaffen van een gehoortoestel

Als mens hebben we een aantal zintuigen die wij dagelijks gebruiken. Hieronder vallen bijvoorbeeld smaak en zien, maar uiteraard ook horen. Wanneer wij schade hebben aan ons gehoororgaan kan dit ervoor zorgen dat iemand minder hoort. Dit noemen we ook wel gehoorschade. In dat soort gevallen kan het lonend zijn om een gehoortoestel aan te schaffen.

Gehoorschade

Gehoorschade is ontzettend vervelend omdat het er dus voor kan zorgen dat iemand veel minder kan horen. Het is dus belangrijk om het gehoor te beschermen en de kans op hoorschade zo laag mogelijk te houden. Gehoorschade kan bijvoorbeeld ontstaan door harde geluiden dichtbij het oor, maar ook door ouderdom. Het is dus niet zo dat iemand er altijd iets aan kan doen dat hij gehoorschade oploopt. Wat kan iemand doen wanneer hij merkt dat er gehoorschade is?

Wat te doen bij gehoorschade

Wanneer iemand denkt gehoorschade te hebben, kan hij het beste een gehoortest laten doen. Dit kan online vanuit huis, maar ook eventueel bij een audicien. Een audicien is namelijk gespecialiseerd in gehoorschade en weet te handelen wanneer hij merkt dat er inderdaad gehoorschade is bij een persoon. Er zijn verschillende testen die een audicien doet om vast te stellen of er inderdaad gehoorschade is. Vaak zijn dit testen waarbij bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van geluiden die iemand hoort via een koptelefoon. Hierdoor weet de audicien precies vast te stellen of er inderdaad schade is en als dat het geval is waar deze schade zich bevindt. Vervolgens wordt er gekeken wat er aan deze schade gedaan kan worden.

Het aanschaffen van een gehoortoestel

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een gehoortoestel. Dit is een apparaat wat in of om het oor geplaatst wordt die mensen helpt om bepaalde geluiden weer te horen. Gehoorapparaten zijn er in een hoop verschillende soorten en maten te krijgen en tegenwoordig is het zelfs zo dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn.

Tags:  

Leave a reply