Met kickboksen bouwen aan je gezondheid

Zodra kerst en oud en nieuw weer achter ons liggen willen we graag weer bouwen aan onze gezondheid. Alle extra kilo’s die we tijdens de feestdagen zijn aangekomen moeten er weer af zodat we over een paar maanden weer in onze zwemkleding passen. Het kwijtraken van gewicht kan op vele manieren, maar vandaag gaan we het hebben over afvallen door middel van kickboksen.

Wat train je allemaal met kickboksen

Kickboksen is een zeer explosieve en relatief zware sport. Je gebruikt bijna je hele lichaam om te stoten, te trappen en om te verdedigen. Kickboksen is dan ook erg goed voor je conditie en wordt door een steeds groter publiek beoefend. Er zijn ook steeds meer verschillende lessen. Zo wordt er bij een kickboksgym vooral op elkaar geoefend en wordt er van je verwacht dat je aan het einde van de les tegen iemand anders gaat kickboksen. Bij de kickbokslessen in de sportschool is dit niet het geval en hier wordt de sport vooral op een bokszak uitgeoefend.

Waar kun je allemaal kickboksen

Kickbokslessen worden gegeven in een gym of in een sportschool. In bijna elk dorp of stad is wel een kickboksgym of sportschool te vinden. Zo kun je kickboksen in Enschede, in Nijverdal maar ook in Arnhem en Utrecht. Bij bijna elke training kun je wel een keer een proefles mee doen. Om optimaal resultaat te behalen geef ik je een aantal tips om te kijken of de kickboksschool bij je past:

  • Kijk of de groep niet te groot is, als dit het geval is dan heeft de trainer minder tijd om je tips te geven voordoor je beter wordt
  • Kijk of men respect heeft voor elkaar, niemand heeft zin om elke training met een blauw oog thuis te komen.
Tags:  

Leave a reply