Xenical innemen: waar moet je opletten?

Wil je Xenical bestellen zonder recept? Dat is heel goed mogelijk. Je kunt het bijvoorbeeld online bestellen of je kunt het zelf bij je apotheker halen. Als je Xenical zonder recept besteld, moet je echter wel met een aantal dingen rekening houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je dit geneesmiddel op de juiste manier inneemt. Hieronder geven wij een aantal adviezen voor het innemen van Xenical.

Welke dosering?

Als je Xenical op recept besteld, zal de arts je dosering voorschrijven. Heb je het geneesmiddel zonder recept besteld en niet overlegd met een arts? In dat geval dien je de dosering aan te houden die op het etiket staat aangegeven. Gebruik geen grotere of kleinere hoeveelheden en gebruik het middel ook niet langer dan aanbevolen.

Wanneer innemen?

Over het algemeen kun je Xenical het beste bij elke hoofdmaaltijd innemen. Dit komt in de meeste gevallen neer op ongeveer drie keer per dag. Het is belangrijk dat het aantal calorieën van deze maaltijd voor niet meer dan 30% uit vet bestaat. Je kunt het geneesmiddel vlak voor of tijdens de maaltijd innemen of tot een uur na het eten.

Sla je een maaltijd over of eet je een maaltijd met vrijwel geen vet? In dat geval kun je de dosering Xenical voor die maaltijd het beste overslaan.

Waar moet je verder op letten?

Het is belangrijk dat je Xenical tevens niet deelt met een ander persoon. Geef dit middel zeker niet weg aan iemand die in het verleden een eetstoornis heeft gehad. Zorg er ook voor dat je Xenical op een plek bewaart waar anderen niet bij kunnen.

Verder is het van belang dat je het etiket voor het eerste gebruik goed doorleest en je houdt aan de juiste dosering. Houd er daarnaast rekening mee dat je met het gebruik van Xenical alleen niet zult afvallen. Je dient tevens een dieet te volgen.

Indien je allergisch bent voor orlistat, zwanger bent of galblaasproblemen of een chronisch malabsorptiesyndroom hebt, is Xenical niet voor jou geschikt. Verder is het belangrijk om van tevoren een arts te raadplegen indien je een traag werkende schildklier of een nier- of leverziekte hebt. Ook bij een geschiedenis van gal- of nierstenen of pancreatitis of wanneer je borstvoeding geeft, dien je voor gebruik te overleggen met een arts.

Tags:  

Leave a reply