Op zoek naar een afkickkliniek in Amsterdam?

Steeds meer mensen krijgen helaas te maken met verslaving in wat voor een vorm dan ook, en zeker ook in de stad Amsterdam waar verleidingen op de loer liggen. In dit korte artikel vertel ik meer over wat je kunt doen als je in de hoofdstad woont en als je geen oplossing meer ziet in jouw probleem of dat van een naaste.

Amsterdam staat bekend als een vrije stad waar mensen van heinde en verre heenkomen om cannabis te roken, een weekend los te gaan met veel drank of andere genotsmiddelen te gebruiken. Het aantal lijntjes cocaïne dat in Amsterdam gesnoven wordt is bijvoorbeeld het op een na hoogste aantal in Europa (alleen in Antwerpen wordt meer verbruikt). Veel inwoners zijn hier helemaal niet zo mee bezig, maar toch zijn de verleidingen groter dan in een gemiddeld dorp in Nederland. Daarom zijn er in Amsterdam ook relatief veel verslavingsinstellingen en afkickklinieken.

De afkickkliniek als oplossing

Een afkickkliniek is bedoeld voor mensen die hun verslaving zelf niet meer kunnen oplossen. Opname in een kliniek is dan soms het enige dat kan werken. Er zijn veel verslavingsklinieken in Amsterdam die specialiseren in drugs, maar ook in andere verslavingen zoals drank, medicijnen of games. Veel klinieken behalen hoge slagingspercentages en kunnen dus zeker uitkomst bieden. Hierbij moet wel worden aangetekend dat verslaving toch een moeilijk iets blijft, en de uiteindelijke kans op terugval groot.

Leave a reply