Mondzorg Amsterdam helpt je tanden en je tandvlees gezond te houden

Je poetst elke dag je tanden en misschien verzorg je je tanden en je tandvlees ook nog extra met floss of tandenstokers om achtergebleven voedselresten te verwijderen. Een goede mondhygiëne is belangrijk om klachten te voorkomen. Je hebt niet alleen een grotere kans op tandvleesproblemen en slechte tanden, ook kan een slechte mondhygiëne gevolgen hebben voor je weerstand. Naast een regelmatig bezoek aan de tandarts is een behandeling bij Mondzorg Amsterdam geen overbodige luxe. Ook als je geen klachten hebt, kan een mondhygiënist veel voor je betekenen om klachten te voorkomen.

Wat doet Mondzorg Amsterdam?

De behandeling van de mondhygiënist is erop gericht om problemen met je tandvlees en gaatjes te voorkomen. Tijdens de behandeling bij Mondzorg Amsterdam kijkt de mondhygiënist eerst naar de conditie van je tanden en je tandvlees. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Soms is het nodig om röntgenfoto’s of gebitsafdrukken te maken om de conditie van je gebit en je tandvlees beter te kunnen beoordelen. De behandeling bestaat uit het reinigen van je gebit waarbij aanslag en tandsteen verwijderd worden. Tijdens de behandeling besteedt de mondhygiënist ook aandacht aan de manier waarop jij zelf je gebit reinigt. Je krijgt daarvoor poetsinstructies mee naar huis. Ook zal de mondhygiënist laten zien hoe je je gebit reinigt met flosdraad, tanden ragers of tandenstokers. Ook bepaalde voedingsgewoonten hebben een belangrijke invloed op het ontstaan van tandvleesproblemen. Indien nodig zal de mondhygiënist hier ook over adviseren.

Wanneer maak je een afspraak bij de mondhygiënist?

Vaak word je door de tandarts doorverwezen naar Mondzorg Amsterdam. Het staat je ook vrij om zelf een afspraak te maken. Heb je regelmatig last van bloedend tandvlees of heb je terugtrekkend tandvlees? Trek dan aan de bel. Ook bij een slechte adem en veel gaatjes is een bezoekje aan de mondhygiënist aan te raden. Door de poets adviezen in acht te nemen en regelmatig je gebit te laten reinigen voorkom je klachten en loop jij nog jarenlang rond met een stralende lach.

Leave a reply