Dit neem je mee naar de sauna

Wil je voor het eerst naar de sauna en weet je niet wat je mee moet nemen? Hieronder vind je een checklist waarin je precies kan zien wat je nodig hebt.

  • Handdoeken

Ten eerste is het belangrijk dat je meerdere handdoeken meeneemt. Eén groot badlaken die je gebruikt om op te zitten of liggen wanneer je in de sauna ligt en één of twee handdoeken die je gebruikt om jezelf mee af te drogen tussen de saunarondes door en na je saunabezoek.

  • Badjas

Daarnaast heb je een badjas nodig. Deze draag je tussen de saunarondes door, in sommige saunacomplexen is dit verplicht. Wanneer je achteraf nog iets gaat eten en/of drinken in het restaurant, heb je ook een badjas nodig. Het beste is om een niet al te dikke badjas mee te nemen, aangezien het erg warm is in het gebouw.

  • Badslippers

Je hebt ook badslippers nodig in de sauna. Deze zijn niet overal verplicht, maar het is wel hygiënischer om ze aan te trekken. Het zorgt er ook nog eens voor dat je niet zo snel uitglijdt.

  • Flesje water

Het is warm in een sauna en daardoor ga je zweten. Door het zweten verlies je veel vocht en daarom is het belangrijk om dit weer aan te vullen. Zorg daarom dat je altijd een flesje water bij je hebt, zodat je niet uitdroogt.

  • Shampoo en douchegel

De meeste saunacomplexen hebben shampoo en douchegel voor je, maar sommige niet. Daarom is het handig om je eigen shampoo en douchegel mee te nemen, als je achteraf je haar en lichaam wil wassen tijdens het douchen.

  • Een tijdschrift of boek

Tot slot neem je eventueel nog een tijdschrift of boek mee. De meeste sauna’s hebben wel wat tijdschriften liggen maar daar moet net iets tussen zitten wat je leuk vindt. Daarom is het handig om zelf iets mee te nemen.

  • Badkleding

Bij sommige complexen hebben ze badkledingdagen of gedeeltes waar badkleding verplicht is.
Kijk van tevoren op de website van het complex waar jij naartoe gaat of dit het geval is en neem dan eventueel badkleding mee.

Iets vergeten?

Wanneer je handdoeken, een badjas of badslippers bent vergeten kun je deze meestal wel huren bij het complex. Soms zitten deze zelfs bij de entreeprijs in. Slippers moet je wel kopen in verband met hygiëne.

Kortom, wanneer je alle dingen van deze checklist meeneemt, hoef je je nergens druk om te maken en heb je ongetwijfeld een fijne en ontspannen dag bij de sauna!

Tags:  

Leave a reply