Bouwen aan gezonde tanden

We hebben allemaal een gebit en het is zeer belangrijk dat we daar erg zuinig op zijn. We moeten namelijk heel ons leven doen met het gebit dat we hebben en krijgen ook geen nieuwe tanden meer. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe jij je tanden gezond houd zodat je zo min mogelijk bij de tandarts hoeft te komen voor klachten maar ook dat je weet hoe je ervoor kan zorgen dat je gebit er prachtig uit ziet. Hier lees je meer informatie over het bouwen aan gezonde tanden.

Ga regelmatig naar de tandarts

Het is erg belangrijk dat je regelmatig naar de tandarts Schiedam gaat. Een tandarts is namelijk een specialist op het gebied van tanden en gaat je gehele gebit controleren. Een tandarts controleert dan namelijk je gebit op aanwezigheid van gaatjes maar ook de gezondheid van de tanden. Het grootste voordeel van het bezoeken van een tandarts is dat de kosten in de meeste gevallen gedekt worden door de zorgverzekeringsmaatschappij en dat een tandarts vrijwel altijd tips meegeeft over hoe je beter kan poetsen en je gebit gezond houd. Ook kan een tandarts vaak een speciaal traject opzetten waardoor je gaat bouwen aan gezonde tanden. Veel mensen kiezen hiervoor omdat ze dan ondersteuning krijgen van de tandarts en dit dan ook gemakkelijker gaat.

Let op je eetpatroon

Het is zeker geen geheim dat etenswaren schade kunnen toebrengen aan je gebit. Vaak zijn dit suikers die je terugvindt in snoepjes, koekjes en frisdrank. Suiker zorgt er namelijk voor dat de beschermlaag van onze tanden aangepast worden en dat suikers de kans krijgt om voor gaatjes te zorgen. Gaatjes kunnen zeer pijnlijk zijn en ontstaan eigenlijk alleen door teveel suikers of door slecht poetsen. Naast suikers kunnen ook andere voedingswaren zoals vlees waarin je een bot terugvind schade aan je tanden toebrengen.

Leave a reply