Zo kun je mondkapjes kopen die aansluiten bij jouw omstandigheden

Mondmaskers zijn in het openbaar vervoer verplicht en als jij met de bus, trein, metro of tram wilt reizen, dan moet je mondkapjes kopen. Deze worden aangeboden door drogisterijen, bij de kiosk op het station en door duizenden verkopers online. Het is dus niet moeilijk om een plek te vinden waar mondkapjes worden verkocht, maar wat wel lastig is, is om uit het grote aanbod de beste te kiezen voor jou. De onderstaande informatie helpt je daarbij.

Mondkapjes kopen voor jouw omstandigheden

Allereerst vraag je je af wat je omstandigheden precies zijn. Aan de hand daarvan kun je bepalen welke mondkapjes te kopen. Je kijkt dan naar de volgende punten.

1.      Hoe vaak reis je met het openbaar vervoer?

Vraag jezelf af hoe vaak je met het openbaar vervoer gaat reizen. Het antwoord op deze vraag helpt je bij het bepalen van de hoeveelheid mondkapjes die je moet kopen en het soort. Houd er allereerst rekening mee dat je elk mondkapje maar één reis (of 3 uur) mag dragen. Ook als je 5 minuten in de bus bent en er weer uitstapt, kan dat kapje niet meer worden gebruikt. Reis je heen en terug met de bus, dan heb je dus die dag minimaal twee mondkapjes nodig. Reis je veel, dan is het beter om voor een stoffen mondkapje te kiezen. Deze kun je wassen en opnieuw gebruiken. Dat scheelt geld, want een wegwerp mondkapje doe je na gebruik bij het restafval.

2.      Hoe vaak doe je de was?

Stoffen mondkapjes moeten na gebruik zo snel mogelijk gewassen worden. En dan op 60 graden en zonder wasverzachter. Als jij over het algemeen maar één keer per week de was doet, dan wordt dit lastig. Je moet dan of twee halve wassen gaan draaien of de mondkapjes opsparen. In het laatste geval heb je dus meer mondkapjes nodig en bewaar je ze volgens de richtlijnen te lang. Voor een gezin waarbij de wasmachine om de dag aanstaat, is het geen probleem om daar een paar mondkapjes bij te doen. Stoffen mondkapjes kopen is alleen een goed idee als je ze regelmatig goed kunt wassen.

3.      Wat wil je op je mondkapje?

Je kunt mondkapjes kopen in allerlei kleuren. En het is heel goed mogelijk dat jij een bepaald ontwerp in gedachten hebt. Je komt dan vaak bij de stoffen mondkapjes uit, maar je kunt ook wegwerp mondkapjes kopen met een leuke afbeelding. Heb je een favoriet schilderij? Dan is daar vast een mondkapje van. Houd je van muziek? Dan kun je een mondkapje zoeken met het logo van je favoriete band of met bladmuziek. Misschien ben je fan van stipboeken, verzamel je postzegels of ben je gek op je kat; er zijn weinig situaties te bedenken waar geen bijpassend mondkapje bij te vinden is. Door deze drie punten te bekijken en analyseren, lukt het je vast om mondkapjes te kopen die bij jou en je omstandigheden aansluiten.

Leave a reply