Wat te doen bij incontinentie?

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer er bij jou incontinentie optreedt. Veel mensen weten niet goed welke maatregelen je allemaal kunt nemen om hier minder last van te hebben. Gelukkig voor deze mensen zijn er een hoop verschillende dingen die je kunt uitproberen wanneer je last hebt van incontinentie. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei oefeningen die je kunt doen om urineverlies te voorkomen. Als dit soort oefeningen niet werken, zijn er nog een hoop andere stappen die je kunt ondernemen om comfortabel door het leven te gaan. Het kan slim zijn om je goed te verdiepen in de verschillende soorten incontinentie. Daardoor kun je waarschijnlijk makkelijker in kaart brengen van welke soort jij zelf last hebt. Als je dat weet kun je er meestal vrij eenvoudig achter komen op welke manier jij maatregelen kunt nemen om ervan af te komen. Er zijn ook nog andere dingen die je kunt doen om minder last te hebben van incontinentie.

Het juiste materiaal aanschaffen

Als je last hebt van incontinentie, kan het zijn dat je daar niet meer vanaf komt. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar het is toch zaak om zo snel mogelijk door te gaan met het leven. Je kunt je leven een stuk makkelijker maken door bijvoorbeeld incontinentiemateriaal van Depend aan te schaffen. Er zijn een heleboel verschillende materialen die je daar kunt kopen om jouw leven op een normale manier op te pakken. Wanneer je van plan bent om incontinentiemateriaal aan te gaan schaffen, is het belangrijk om je materiaal zorgvuldig uit te kiezen. Op die manier ben je er zeker van dat je het goede materiaal aanschaft. Het kan voor veel mensen best lastig zijn om de goede keuze te maken. Dat is natuurlijk logisch door het ontzettend grote aanbod. Er zijn verschillende soorten producten waardoor je er zeker van bent dat je ‘s nachts geen last hebt van je incontinentie. Dat kan bijvoorbeeld zijn door middel van een waterdicht hoeslaken, maar dat kan ook een inlegkruisje zijn.

Oorzaken van incontinentie

Er zijn een hoop verschillende redenen waardoor mensen incontinent worden. Dat kunnen  lichamelijke redenen zijn. Daarbij kun je denken aan ouderdom, maar ook aan mensen die incontinent worden doordat ze een ongeluk hebben gehad. Verder zijn er ook nog psychologische redenen waardoor mensen last krijgen van incontinentie. Sommige mensen fixeren zich zo erg op het plassen dat zij hun plas niet kunnen ophouden. Het kan ook zo zijn dat mensen door een lichamelijke oorzaak zoals een ziekte incontinent worden. PatiĆ«nten die lijden aan de spierziekte MS krijgen meestal vroeg of laat met incontinentie te maken. Dat komt doordat bij MS alle spieren langzaam maar zeker minder sterk worden. Het is dan ook niet gek dat dat er voor kan zorgen dat mensen incontinent worden. Er zijn mensen die door een beschadiging aan hun hersenen incontinent zijn geraakt. Dat komt doordat de hersenen op dat moment de spieren niet goed kunnen aansturen. Het wordt dan uiteraard lastig om je plas nog op te houden.

Tags:  

Leave a reply