Wat doet een massage roller precies?

Sporten is goed voor ons lichaam. Tegelijkertijd is het evenwel ook zo dat je door te sporten geconfronteerd kan worden met bepaalde lichamelijke problemen. Een bezoek brengen aan een kinesist is in een dergelijke situatie natuurlijk wellicht het eerste waar mensen aan denken. Toch zijn er op de markt ook enkele interessante hulpmiddeltjes verkrijgbaar die jou verder kunnen helpen. Eén van deze hulpmiddelen is een zogenaamde massage roller. Het betreft hier eigenlijk een vrij eenvoudig, maar toch ook wel handig hulpmiddel dat ervoor kan zorgen dat je spieren bijvoorbeeld uit de knoop gehaald kunnen worden. In ieder geval, ben jij ook benieuwd om meer te ontdekken over de massage roller? Dan is dat zeker mogelijk door je even te verdiepen in de onderstaande informatie.

            Wat doe je eigenlijk met een massage roller?

Zoals we in de inleiding reeds hebben vermeld geldt voor een massage roller dat ze (zoals ook de naam reeds laat vermoeden) wordt gebruikt om het lichaam te masseren. Door het sporten kunnen mensen in de praktijk geconfronteerd worden met een behoorlijk aantal lichamelijke ongemakken. Deze ongemakken kunnen efficiënt worden aangepakt door middel van dit eigenlijk best eenvoudige hulpmiddel. Een roller of zogenaamde foam roller is bovendien zelfs verkrijgbaar in diverse kleuren en maten.

Voor een massage roller geldt dat ze over de vorm van een cilinder beschikt. Ze wordt bovendien gemaakt van een harde foam. Door te rollen met een deze roller zorg je er in de praktijk eigenlijk voor dat je de afvalstoffen als het ware uit je spieren gaat “rollen”. Dit is het gevolg van het feit dat er druk wordt gecreëerd op de spieren en het omliggende weefsel. Op deze manier komen je spieren wat losser te zitten met als gevolg dat de knoop zich langzaam maar zeker uit de spier kan wrikken. Bovendien wordt er tegelijkertijd ook nog eens voor gezorgd dat de spieren wat soepeler worden.

            Kan je een massage roller ook preventief gebruiken?

Er bestaan nog steeds heel wat vooroordelen over de massage roller. Eén van de vaakst gehoorde vooroordelen heeft te maken met de veronderstelling dat je zo’n roller enkel en alleen kan gebruiken wanneer er zich reeds een bepaald probleem voordoet. Dat is natuurlijk niet juist. Massage rollers zijn in de praktijk dan ook zeker ook preventief in te zetten. Op deze manier kan je niet alleen spierpijn voorkomen, maar is het ook mogelijk om blessures preventief het hoofd te bieden. De betere doorbloeding die met behulp van dit eenvoudige hulpmiddel kan worden gerealiseerd zal er in de praktijk hoe dan ook altijd voor zorgen dat afvalstoffen op een eenvoudige manier afgevoerd kunnen worden.

            Hoe interessant is een massage roller gebruiken?

Last but not least, hoe interessant is het nu in de praktijk om gebruik te maken van een dergelijke roller? Op zich zijn er zeker heel wat interessante voordelen verbonden. Bovendien kan er worden vastgesteld dat zo’n foam roller daadwerkelijk ook heel wat ongein kan voorkomen. Dit gezegd hebbende, ervaar je echt zwaar last tijdens en / of na het sporten? Dan spreekt het voor zich dat het wel nog gewoon altijd een goed idee is om even contact op te nemen met een gespecialiseerde arts.

 

Leave a reply