Wat doet de verloskundige?

Tijdens je zwangerschap controleert de verloskundige jouw gezondheid en die van je baby. Ook bespreekt de verloskundige met jou en je partner hoe jullie de zwangerschap beleven. Je kunt hier terecht met je vragen en onzekerheden. Heb je vragen over de groei van je kindje, kwaaltjes in de zwangerschap, pijnstilling bevalling, je rol als moeder of andere onderwerpen? Je verloskundige staat voor je klaar.

Pijnstilling bevalling

Je verloskundige staat je bij tijdens de bevalling. Zo biedt ze praktische hulp en advies, bijvoorbeeld over de houdingen die je aan kunt nemen en je ademhaling. Tijdens een thuisbevalling is de verloskundige er samen met de kraamverzorgende. In sommige gevallen moet je bevallen in het ziekenhuis. Zo kan je een medische indicatie krijgen vanwege de ligging van je baby, een hogere bloeddruk bij jezelf of het verloop van een vorige bevalling. Ook kun je er zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Zie jij tegen de bevalling op en wil je graag pijnstilling? Voor pijnstilling bevalling moet je altijd naar het ziekenhuis. De verloskundige kan hier ook bij zijn om je te ondersteunen en te overleggen met de andere zorgverleners in het ziekenhuis.

Zwanger intake

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent? Gefeliciteerd! Je kunt direct de verloskundige bellen voor een zwanger intake, maar je kunt er ook voor kiezen om nog even te wachten. Doorgaans wordt de eerste afspraak gepland als je tussen de acht en tien weken zwanger bent. Met acht weken kan al een echo gemaakt worden waarop je hopelijk een goed kloppend hartje ziet. De zwangerschap zit nog wel in een pril stadium. Je kunt direct vanaf het begin van je zwangerschap met vragen bij de verloskundige terecht. Veel vrouwen voelen van alles doordat er veel hormonen in het lichaam vrijkomen tijdens het eerste trimester. Het kan dan prettig zijn om met een professional te praten bij twijfels of onzekerheden.

Klik hier voor meer info

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Zie jij een carrière als verloskundige zitten of wil je meer afweten van dit vak? Klik hier voor meer info.

Tags:  

Leave a reply