Wanneer kies je voor mantelzorgondersteuning?

Een mantelzorger kan je steun en toeverlaat zijn op verschillende momenten in je leven. Het kan nodig zijn wanneer je lichamelijke problemen hebt. Maar ook voor psychische hulp kan een mantelzorger soms de juiste keuze zijn. Omdat het laagdrempelige zorg is met een heel persoonlijke band.

Mantelzorg en schulden gaan vaak hand-in-hand met elkaar. Omdat er vaak voor schulden zijn ontstaan al problemen zijn. Het is dus absoluut lonend om vroegtijdig aan de slag te kunnen gaan om de problemen op te lossen maar ook te zorgen voor de nodige zorg en ook ondersteuning. Een mantelzorger heeft naast de zorg functie ook een sociale functie. Daar ligt dan ook vaak de sleutel om er weer bovenop te komen.

Wanneer je in de schulden geraakt is er vaak lastig een goede uitweg te vinden. Dit gaat dan ook ten koste van je gezondheid en zorg die je misschien wel nodig hebt. Het is dus goed om snel zorg of mantelzorgondersteuning te krijgen.

Wacht niet! Laat je helpen door schuldhulpverlening!

Hoe langer je wacht met een oplossing voor schulden vinden hoe hoger de schulden gaan worden en minder uitzicht er is op een nieuw begin. Daarom is het goed om aan te kloppen bij schuldhulpverlening.

Een schuldhulpverlener zal onderzoek doen hoe de schulden zijn ontstaan. Welke schulden er zijn en wat er vanuit de schuldeiser mogelijk is betreft regelingen of kwijtschelding. Daar krijg je vaak veel lucht, inzicht en minder stress door. Omdat er langzaam maar zeker wat ruimte ontstaat.

Wanneer je in het traject schuldhulpverlening komt worden er dus veel verschillende wegen bewandeld om je daadwerkelijk te helpen om schuldenvrij te worden. Maar hulp bij schulden is natuurlijk anders dan finale kwijting. Waarbij de schuld wordt kwijtgescholden na een periode van soms jaren.

Bij schuldhulpverlening kijken ze dus echt naar de mogelijkheden en kansen. Daardoor krijg je de ondersteuning die je nodig hebt en op termijn ook verder gaat helpen.

Leave a reply