Waarom is een zitbal goed voor je?

Wanneer je kantoorwerk doet, zit je enorm veel stil. Een zitbal kopen zorgt ervoor dat je houding goed blijft tijdens het werk. Veel mensen hebben namelijk de neiging om onderuitgezakt te gaan zitten of juist voorovergebogen. Hierdoor kun je dan ook veel last gaan krijgen van bijvoorbeeld je nek of je rug. Een goede, ergonomische bureaustoel voorkomt dit. Hierdoor blijf je namelijk beter zitten en wordt je rug en je nek evenredig belast.

Wat doet een zitbal nu precies?

Wanneer je je eigen bureaustoel inwisselt voor een zitbal, zal je je houding ook aan gaan passen. De zitbal van Bloon Paris is namelijk zo gemaakt dat je houding veranderd. Je hebt namelijk geen rugleuning waar je onderuitgezakt tegenaan kan gaan hangen. Daarnaast is de bureaustoel een opgeblazen bal. Dit zorgt ervoor dat hij nooit helemaal stil zit. Dit resulteert erin dat je met je benen continu (en vooral onbewust) in beweging blijft. Hierdoor word je bloedsomloop gestimuleerd en worden ook hart- en vaatziekten tegengegaan. Een zitbal zorgt er dan ook voor dat je een betere gezondheid krijgt!

Wat is een goede zitbal?

Er zijn een aantal eisen waar een goede zitbal aan moet voldoen:

  1. Hij moet een zwaartepunt hebben aan de onderkant. Hierdoor rolt de bal niet weg als je wilt gaan zitten en kun je gemakkelijk even koffie gaan halen.
  2. De bal moet voorzien zijn van een sterke binnenbal. Deze kun je dan vervolgens zelf met de bijgeleverde pomp oppompen. Hiermee kun je zelf ook de hoogte en sterkte van de bal bepalen.
  3. De stof van de zitbal moet van hoge kwaliteit zijn. Zo ziet de bal er goed uit en zit hij extra comfortabel.
  4. De juiste maat. Bij UNI Store heb je twee maten: 60 en 65 centimeter. Hoe groter je bent, hoe groter de maat zitbal. Aangeraden is bij een grote van ongeveer 1.80 om de grote variant te pakken.
  5. Als laatste punt moet hij natuurlijk makkelijk te verplaatsen zijn. De zitballen van Bloon Paris kun je dan ook vanuit iedere kant gemakkelijk vastpakken en verplaatsen.

Leave a reply