Veelvoorkomende oorzaken van een erectiestoornis

Als een penis stijf is noemt men dit een erectie. Bij een erectiestoornis vindt er enkel een probleem plaats bij het krijgen van een erectie. Een erectiestoornis komt best veel voor. Eén op de tien mannen heeft hier namelijk last van. Zodra je merkt dat je erectieproblemen hebt en dit niet fijn vindt, wordt aangeraden om je huisarts te raadplegen. Veel mensen denken dat een erectiestoornis alleen een penis is die niet in erectie komt. Dit is niet de enige vorm van een erectiestoornis. Het kan namelijk ook zo zijn dat de penis gedeeltelijk, en dus niet geheel in erectie komt. Ook dit wordt een erectiestoornis genoemd. Een erectie heeft niet enkel te maken met gevoel. Er zijn nog een aantal andere factoren die invloed hebben op een erectie. Deze factoren zijn: Hormonen, gedachten, zenuwen en bloedvaten. Als er zich in een van deze factoren een probleem bevindt, kan het zich al uiten in de vorm van een erectiestoornis.

Waar kan een erectiestoornis van komen?

Er zijn veel dingen mogelijk als het gaat om de oorzaak van een erectiestoornis. Als je zelf niet op de hoogte bent van de oorzaak, zal jouw huisarts je hoogstwaarschijnlijk helpen met het zoeken naar de oorzaak. Een aantal oorzaken waardoor je last kunt krijgen van een erectiestoornis zijn: Ziekte, medicijnen, en levensstijl. Bij levensstijl moet je denken aan ongezonde gewoontes zoals roken, alcohol nuttigen, lichaamsbeweging en overgewicht. Ook zijn er psychische redenen die een erectiestoornis kunnen veroorzaken. Dit zijn vaak dingen als stress of vermoeidheid. Ook je leeftijd kan een grote rol spelen. Bij het ouder worden is het normaal dat de penis minder lang in erectie blijft. Ook veel mensen denken verkeerd. Er zijn namelijk veel mensen die denken dat vrijen geheel vanzelf moet gaan. Ondanks deze speculaties, is het zo dat veel mensen een extra prikkel nodig hebben om in de stemming te komen en opgewonden te raken. Het is normaal dat jij of je partner daar een beetje bij moet helpen. Dit kan door hulpmiddelen te gebruiken of door te mastruberen. Tot slot hoeft vrijen niet altijd tot een gemeenschap of een orgasme te leiden. Het samenzijn en vrijen op zich kan ook al heel fijn zijn.

Hulpmiddelen bij een erectiestoornis

Als je te maken hebt met een erectiestoornis, is het wenselijk dat je hier iets tegen gaat doen. Er zijn een aantal hulpmiddelen die je zou kunnen proberen. Als het zal werken, zal dit voor veel mensen geweldig nieuws zijn. Bij sommige mensen kunnen dingen als een seksfilm of glijmiddel al voor wonderen zorgen. Toch zijn dit dingen die voor menig mensen met een erectiestoornis niet werkt. Voor deze mensen is de volgende stap een penisring of een penis-vacuümpomp. Deze producten zijn verkrijgbaar in zowel sexshops als op internetsite. Ook deze middelen zouden niet voor iedereen wonderen doen. Dan is het een optie om erectiepillen te proberen. Een goed merk voor jou erectiepillen is Libido Forte. Als je andere medicijnen gebruikt of hartproblemen heeft is het wel belangrijk om over erectiepillen te praten met je huisarts.

Leave a reply