Tips om thuis te sporten

Thuis sporten, praktisch en eenvoudig!  We helpen u een handje door u verschillende manieren te tonen waarop u uzelf thuis in het zweet kunt werken, ook als u niet zoveel tijd hebt. Laten we er meteen mee beginnen!

De onmisbare workout: touwtjespringen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: touwtjespringen is een onmisbare workout voor iedereen die thuis aan sport wil doen. Deze activiteit is een complete training waarmee u niet alleen het onderlichaam traint, maar ook uw buikspieren, uw armen en uw schouders. Het is gemakkelijk om uit te voeren, en het is de manier om af te vallen, te trainen voor een platte buik, te werken aan het uithoudingsvermogen en de strijd aan te gaan met cellulitis. Begin met 5 minuten springen en bouw dit geleidelijk uit naar 15 minuten. Deze training kunt u op elk gewenst moment thuis doen (op een niet al te harde ondergrond)!

Blijf in vorm met de hometrainer

De hometrainer staat sinds jaar en dag symbool voor het thuis sporten. Door te fietsen werkt u aan uw uithoudingsvermogen; u versterkt uw spieren zonder uw gewrichten te veel te belasten, u verbetert uw figuur en u verbrandt er vet mee; en last but not least: de hometrainer is een uitstekende manier om te zorgen voor een gezond hart- en vaatstelsel. Onze tip: zorg dat de fiets goed is afgesteld. Dit voorkomt lage rugklachten. Controleer dus voordat u begint uw fietshouding (zadel ter hoogte van de heupen, benen licht gebogen terwijl uw voet op het pedaal steunt).

Krachttraining voor uw buikspieren

Er gaat niets boven een goede krachttraining voor uw buik die u thuis kunt uitvoeren en waarmee u uw buikspieren weer in vorm brengt. Als basisoefening voert u de zogenaamde ‘plank’ uit: ga op de grond liggen en steun op uw ellebogen en voeten. Span uw buikspieren aan en houd deze positie 30 seconden vast. Houd uw lichaam recht, zoals u dat doet als u gaat opdrukken. Doe 2 tot 3 maal per week een serie van 3 oefeningen met een hersteltijd van 30 seconden. Om te werken aan de middelste en grote buikspieren, voert u de zijwaartse plank uit: leun zijwaarts op een elleboog en op uw voeten. Houd uw benen bij elkaar en houd deze positie vast of maak kleine, lichte bewegingen met uw heupen en bekken. Dit maakt de oefening nog pittiger! Wat u ook kunt doen mocht u een Jacuzzi van Elite Wellness hebben is buikspier oefening doen in het water wat het extra moeilijk maakt. Dit is een van de vele voordelen van een jacuzzi.

Leave a reply