Supplementen voor je gezondheid

De gezondheid van je lichaam is uiterst belangrijk. Het bepaalt onder andere hoe goed je je voelt, hoe fit je bent en hoe lang je leeft. Daarom is het van belang dat je weet hoe je ervoor kunt zorgen dat je lichaam gezond blijft. Hiervoor kun je onder andere voldoende sporten en gezond eten. Wat je echter ook kunt doen is gebruik maken van supplementen voor je gezondheid. In deze blog vertellen we welke supplementen dat zijn!


Waarom supplementen voor je gezondheid?

Een belangrijk onderdeel van je gezondheid is het consumeren van gezonde voedingsstoffen. Het probleem is echter dat lang niet iedereen via voeding voldoende van deze gezonde voedingstoffen binnenkrijgt. Ook maakt ons lichaam niet altijd zelf alles aan. Dat betekent dat het voor je gezondheid van belang is om supplementen te gebruiken.  Supplementen zijn snel en makkelijk te gebruiken en bevatten vaak belangrijke gezondheidsvoordelen.

De supplementen voor gezondheid

De volgende supplementen zijn belangrijk voor je gezondheid:

  • Vitamines
  • Mineralen
  • Omega 3 visolie


Vitamines
Het hoeft misschien niet eens meer gezegd te worden, maar vitamines zijn zeer belangrijk voor je gezondheid. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling, waardoor het voor kinderen ook van groot belang is om voldoende vitamines binnen te krijgen. Voor volwassenen en ouderen geldt hetzelfde; met voldoende vitamines in je lichaam voorkom je ziektes en werkt je lichaam op een juiste manier.
Niet iedereen krijgt voldoende vitamines binnen via voeding. Daarom kunnen supplementen zeer nuttig zijn als bron van vitamines. Voor sporters worden extra vitamines aangeraden, vooral vitamine C (behoud van je weerstand tijdens en na een training). Ook dan kunnen supplementen uitkomst bieden.

Mineralen
Net als vitamines zijn ook mineralen van belang voor je gezondheid. Mineralen (en trouwens ook vitamines) zijn microvoedingsstoffen zijn van groot belang voor een goede werking van je lichaam. Ook voor de groei en onderhoud van je lichaam zijn mineralen belangrijk. Aangezien je lichaam mineralen zelf niet kan aanmaken, zijn er de volgende opties: eten, drinken en supplementen. Wanneer je denkt niet voldoende mineralen uit eten en drinken te halen, kan het verstandig zijn om mineralen supplementen te gebruiken. Ons lichaam neemt mineralen uit supplementen namelijk beter op dan mineralen uit voeding. Omega 3 visolie
Ook visolie is een supplement met vele gezondheidsvoordelen. Het bestaat uit omega 3 vetzuren die belangrijk zijn voor je gezondheid. Het lichaam kan maar weinig omega 3 vetzuren aanmaken en het zit in weinig voeding, waardoor het zeer gebruikelijk is om omega 3 visolie als supplement te gebruiken. Omega 3 verkleint de kans op (sterfte aan) hart-en vaatziekten. Ook kan het je bloeddruk verlagen als deze te hoog is. Verder bevat omega 3 nog meer algemene gezondheidsvoordelen, waardoor het een belangrijk supplement is!

Tags:  

Leave a reply