Past eten bestellen in een gezond voedingspatroon?

Steeds meer restaurants bezorgen nu ook thuis. Hierdoor groeit ook het aanbod qua eten bestellen. En nee, dat betekent echt niet dat we massaal kleffe frietjes en slappe pizzapunten naar binnen werken. Veel eten wat tegenwoordig wordt thuisbezorgd is van restaurantkwaliteit. Terwijl ondernemers massaal supermarkt online bestellen via Butlon.com om de vraag naar eten te beantwoorden, staan mensen die zich houden aan een gezond en strikt voedingsschema voor een groot dilemma. Want kun je eigenlijk wel gezond eten als er zoveel verleidingen op de loer liggen. Past eten bestellen wel in een gezond voedingspatroon? Wij zien wel degelijk mogelijkheden. 

Wat is gezond eten?


Voordat we de verschillende mogelijkheden verder bekijken is het eerst belangrijk om deze vraag voor jezelf te beantwoorden. Want wat betekent gezond eten voor jou? Betekent dit dat je maar heel weinig calorieën mag nuttigen of eet je enkel gerechten die gemaakt worden van verse producten? Gun je jezelf wel een keer iets lekkers of hou je je strikt aan gezonde maaltijden?

Het is allereerst belangrijk om te beseffen dat een gezond voedingspatroon niet betekent dat je nooit meer iets lekkers mag. Een keer een goede reep chocolade, zak chips of een frietje moet ook gewoon kunnen. Maar wat te eten?

Om een gezond voedingspatroon vol te houden is het belangrijk dat het leuk blijft. Dit betekent dan ook dat je jezelf niet te veel hoeft te verbieden. Veel mensen maken tegenwoordig dan ook gebruik van de 80/20 regel. Dit betekent dat je 80% van de week gezond eet en voor 20% van de tijd je jezelf iets lekkers mag gunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een avondje eten bestellen of borrelen met vrienden.

Gezond eten bestellen

Eten bestellen hoeft natuurlijk niet direct ongezond te zijn. Je hoeft niet per se voor een vette hap te kiezen. Door het groeiende aanbod zien we dat er bij de meeste restaurants tegenwoordig ook heel veel gezonde alternatieven te vinden zijn. Je kunt gerust een keer iets bij de plaatselijke Chinees of pizzeria bestellen. Het draait allemaal om de juiste keuzes maken.

Wil je iets bestellen bij de Chinees of een Thais restaurant? Dan is het fijn om te weten dat bij de meeste gerechten voornamelijk magere vis- en/of vleessoorten worden gebruikt. Dit past dan ook prima in een gezond voedingspatroon. Wel is het – voor de afvallers onder ons – opletten geblazen met de sausjes. Deze bevatten vaak veel suikers en zijn dan ook enorm calorierijk. Om te voorkomen dat je teveel suikers binnen krijgt is het dan ook slim om de sauzen apart te laten serveren. Zo kan je deze geheel naar wens doseren, zodat je niet teveel binnen krijgt. Geef dit aan in de opmerkingen wanneer je voor food delivery amsterdam netherlands kiest.

Zin in een heerlijke pizza? Ook hier vind je genoeg gezondere alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een vegan pizza en kies in plaats van vlees voor gezonde plantaardige toppings. Net zo lekker, maar een stuk minder calorierijk!


Bedenk tevens dat eten in enschede prima is. Praat jezelf dan ook zeker geen schuldgevoel aan. Zorg er in elk geval voor dat je niet gaat overeten. Wanneer je gerechten laat thuisbezorgen is de kans groot dat je grotere porties voorgeschoteld krijgt dan wanneer je simpelweg  zelf iets kookt. Probeer de porties daarom bij binnenkomst alvast wat te verkleinen en schep enkel op wat je normaal ook zou eten. Bewaar de rest eventueel in de koelkast voor de volgende dag. Zo voorkom je dat je teveel eet en geniet je ook nog eens twee dagen van de heerlijkste gerechten. Win-win!

Leave a reply