Op zoek naar een goede fiets? Kijk eens naar moederfietsen

Misschien is het naar school brengen van je kinderen op de fiets wel een dagelijkse struggle. Moederfietsen vormen al jaren een uitkomst en de populariteit is niet minder geworden! Steeds meer ouders kiezen voor het gemak, comfort en vooral de veiligheid van een moederfiets, en terecht! Welke merken zijn er allemaal en waar kun je moederfietsen goedkoop aanschaffen? Alle informatie over de moederfiets lees je hier.

Altijd een moederfiets naar jouw smaak

Wat voor soort moederfiets je ook zoekt, bij de meeste fietsenwinkels en webshops vind je een ruim assortiment. Er zijn moederfietsen van verschillende merken, maar ook in verschillende modellen en uitvoeringen. Zo vind je echte stadsfietsen, maar ook elektrische varianten en modellen met een trendy design. Het is helemaal aan jou om te bepalen wat voor soort moederfiets je wilt aanschaffen. Vindt je het uiterlijk van je fiets belangrijk of gaat het je vooral om de extra’s waarmee je een moederfiets kunt samenstellen? De opties voor een fiets zijn eindeloos, en je kunt je hierin goed laten inspireren door medewerkers van de fietsenwinkel.

De absolute topmerken van moederfietsen

Er zijn moederfietsen van verschillende merken te koop. Bekende merken zoals Sparta, Cortina, Batavus en Gazelle zijn de absolute toppers als het gaat om kwalitatief goede moederfietsen. Je bent bij deze merken verzekerd van kwaliteit, comfort en veiligheid, het complete plaatje. Bij deze merken kun je ook rekenen op garantie en uitstekende service, waar je altijd gebruik van kunt maken. Je kunt een moederfiets van deze merken bij een winkel van het merk zelf kopen, maar ook bij fietsenwinkels die meerdere merken verkopen. Ook online kun je informatie inwinnen over de moederfietsen van deze grote merken.

 Een moederfiets goedkoop aanschaffen

Hoewel een moederfiets van één van deze merken een goede keuze is, zit er vaak ook wel een flink prijskaartje aan. De prijzen voor moederfietsen variëren, maar voor een echte goede fiets ben je zeker een paar honderd euro kwijt. Er zijn gelukkig ook betaalbare fietsen te koop. Als je toch wilt kiezen voor de kwaliteit van een topmerk, kun je kiezen voor een aanbieding, die regelmatig te vinden zijn. Zo gaat er toch een mooi kortingspercentage van de prijs af. Voor een betaalbare moederfiets kun je ook verder kijken naar bijvoorbeeld tweedehands modellen of een goedkoper model van een minder bekend merk.

Kenmerken van een moederfiets

Waaraan kun je een moederfiets herkennen? Het eerste wat opvalt bij een moederfiets is het lage frame. Dit lage frame zorgt ervoor dat je als ouder gemakkelijk op en af kunt stappen, ook als er zowel voor- als achterop een kind zit. Verder staan moederfietsen bekend om hun brede stuur, die je ook verstelbaar kunt aanschaffen. Ook heeft een moederfiets een tweepotige standaard, waardoor de fiets steviger staat en je je kinderen in het zitje kunt laten zitten of eruit kunt halen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de fiets omvalt. Ook hebben moederfietsen extra brede banden voor grip op het wegdek.

Kijk op Fietshemel.nl voor een groot assortiment moederfietsen.

Tags:  

Leave a reply