Hoe zien boksschoenen eruit?

Ga je voor het eerst boksschoenen kopen in Amsterdam? Dan kom je er al snel achter dat deze schoenen er heel anders uit zien dan voetbalschoenen, basketbalschoenen en andere sportschoenen. Boksschoenen hebben namelijk een hogere schacht dan andere sportschoenen. De schacht van een boksschoen komt tot het enkelgewricht. Dit is niet voor niets het geval. De hogere schacht moet de enkels namelijk beschermen tijdens het boksen en biedt bovendien extra steun.

Een schoen met dunnere zool

Ook hebben schoenen voor boksen een extra dunne zool. Dit is niet voor niets het geval. De dunne zool van de schoen zorgt er namelijk voor dat je goed in contact blijft met de vloer. Bovendien geeft de dunne zool een goede grip tijdens het boksen. Dit is belangrijk, want dit betekent dat jij goed kunt blijven staan tijdens een heftige training of wedstrijd.

Ook de binnenzijde van schoenen is uniek. Deze is namelijk zo ontworpen dat vocht snel afgevoerd wordt. Hierdoor heb je tijdens het boksen geen last van zweetvoeten. Je voeten blijven niet alleen droog, maar ook koel. Dit maakt het boksen een stuk gemakkelijker. Door zweterige voeten krijg je namelijk blaren en als je blaren hebt, wordt het boksen een stuk onprettiger. Dit maakt het lastig om goed te trainen of een wedstrijd te winnen. Gelukkig heb je geen last van blaren door de speciale binnenzijde van de schoenen.

Tags:  

Leave a reply