Chocola, maar dan gezond!

Chocolade is over het algemeen een zeer geliefd tussendoortje waar veel mensen gek op zijn. Chocolade is echter over het algemeen niet erg gezond. Er zitten veel suikers en in sommige gevallen ook veel vetten in die op lange termijn waarin ze regelmatig gegeten worden kunnen zorgen overgewicht, maar ook voor ziekten. Daar is nu echter een oplossing voor, namelijk gezond chocola!

Gezonde chocola, het bestaat echt

Gezonde chocola, je zult het wel vaker gehoord hebben en gedacht hebben dat dit niet mogelijk is. Het is algemeen bekend dat pure chocola gezonder is dan melkchocolade of witte chocolade, maar ook pure chocolade kan nog steeds niet in de categorie “gezond” worden geplaatst, maar de volgende chocola daarentegen wel: Acticoa. Acticoa is een chocoladesoort die zeer goed is voor de gezondheid van de mens. Het heeft voordelen en zorgt dat je gezond kunt genieten van een stuk chocola. Zo is de chocola goed voor het hart en voor de vaten en bevat het zeer natuurlijke stoffen. Het zou overigens het eerste chocoladeproduct zijn dat officieel als gezond beschouwd kan worden en ook wordt aangeraden om dagelijks te nuttigen. De chocola is overigens ook goed tegen ontsteking.

Los eten of als ingrediënt gebruiken

De gezonde chocola kan op verschillende manieren genuttigd worden. Handig is om de chocola te eten in hoeveelheden van minimaal 10 gram per dag, want dan is deze echt goed voor de gezondheid en brengt het de echte voordelen met zich mee. De chocola kan uiteraard gewoon los worden gegeten, maar voor de liefhebbers kunnen parels of druppels ook gebruikt worden als bijvoorbeeld smoothie-ingrediënt. Verder Kunnen stukken van de chocolade als decoratie aangebracht worden op een taart of bijvoorbeeld op de slagroom van de koffie. Een andere aanrader is het toevoegen van een aantal stukjes van de chocolade op pindakaas op een broodje en het gebruiken van de chocola bij het bakken van koekjes als ingrediënt.

Verschillende soorten verkrijgbaar

Van de gezonde chocola zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. De ene soort is net wat handiger om aan je eten toe te voegen, bijvoorbeeld de druppels, en de andere soort is lekker om gewoon te eten als tussendoortje, bijvoorbeeld de gewone reep. Verder zijn er bijvoorbeeld vliegtuigvormpjes voor kinderen, spaarvarkentjes als chocolade en balletjes.

Tags:  

Leave a reply